Peuteropvang de Buizerd

Samen spelen op de peuteropvang de Buizerd!
Voor alle peuters (2 tot 4 jaar)  is het belangrijk om met andere peuters te kunnen samen spelen. Daarom kan ook jouw peuter terecht bij peuteropvang de Blokhut. Op de peuteropvang staat de ontwikkeling van peuters centraal. Bij het maximaal aantal van 16 peuters werken er 2 pedagogisch medewerkers op de groep. Deze pedagogisch medewerkers ondersteunen en begeleiden uw kind zodat hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen. De peuteropvang bevindt zich naast de kleuterklassen. Het doel hiervan is dat de peuters en kleuters elkaar gemakkelijk ontmoeten. Peuters leren hierdoor in een doorgaande lijn en worden gestimuleerd in hun ontwikkeling door onder andere gezamenlijke activiteiten.

Peuters kunnen gemiddeld twee dagdelen per week spelen en leren. De gemeente Wijchen subsidieert het peuteropvangwerk. Ouders betalen een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Inschrijven kan via het ouderportaal op de website www.deeerstestap.nl

Openingstijden
De peuterspeelzaal is van maandag tot en met vrijdagochtend geopend van 8:45 uur-12.45 uur.

VVE-plaatsing
De eerste stap ontvangt extra subsidie om de ontwikkeling van kinderen zoveel mogelijk te stimuleren. Dit noemen we VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Kinderen met een VVE-indicatie kunnen daarom voor een gereduceerde prijs 4 dagdelen per week naar de speelzaal.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar https://www.deeerstestap.nl/peuteropvang/algemeen-peutergroepen/